Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه هر جلوه ای از جلوات امام حسین(ع) خود به تنهایی یک قدرت است، گفت: این پذیرایی دولتی نیست بلکه قیام عمومی برای استقبال از زائران حسینی است، چنان که مردم عراق شرف خود را خدمت به زائران امام حسین(ع) می دانند.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: «سیدالشهداء(ع) به دنبال اصلاح گری در جامعه بود ولو اینکه در این اصلاح گری جانش فدا و قربانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسیر امام حسین(ع) نورِ نَیِری برای همه عالم شد. اینگونه بود که «گاندی» گفت: «اگر هندوستان بخواهد یك كشور پیروز شود، باید از زندگی امام حسین پیروی كند».»

 

این جملات بخش هایی از سخنان حجت الاسلام «ابراهیم بهاری»، استاد اخلاق است که پیرامون اهمیت زیارت اربعین با خبرنگار شبستان در میان گذاشته است. در ادامه متن کامل این مصاحبه تقدیم حضورتان می شود:

 

با توجه به اینکه در زیارت اربعین اقوام مختلف برای لبیک به اهداف قیام امام حسین(ع) در یک مسیر همسفر و هم نوا می شوند، از دیدگاه شما اساسا فلسفه این حضور چند میلیونی گرد وجود مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، چه قدر با حدیث «ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة» قرابت دارد؟

 

جریان مربوط به عاشورا و حضرت سیدالشهدا(ع)، از سال 61 هجری به این سو یعنی در طول ۱۳۸۰سالی که از آن می گذرد روز به روز یک جلوه ویژه ای پیدا می کند، این امر پروردگار عالم است، همان بیانی که وجود مقدس حضرت زینب(س) در مواجهه با یزید استفاده کرد و فرمود: «فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا» یعنی ای  یزید به تو می گویم، هر حقه ای که می خواهی بزن و هرکاری که می توانی انجام بده، اما یقین داشته باش که اگر می خواهی نام ما را در دنیا محو بکنی، نام ما محوشدنی نیست، آنکه محو و نابود می شود تو هستی.

 

بنابراین خداوند محبت امام حسین(ع) را در قلوب انسان های آزادی خواه عالم نهادینه کرد و هرچه جلوتر می رویم می بینیم که این جلوه پر رونق تر و روشن تر از گذشته بوده و برای آزادی خواهان جهان راهگشاتر می شود. به همین دلیل هر جلوه ای از جلوات امام حسین(ع) خود به تنهایی یک قدرت است، بنابراین جریان زیارت اربعین نیز جلوه ای تمام عیار از صحنه کربلا به شمار می آید.

 

اجتماع حاضر در پیاده روی نَه اینکه در چند سال اخیر بلکه در گذشته نیز جلوه داشت و هرچه که جلوتر می رویم این رشد بیشتر خود را نمایان می کند، و آن نور امام حسین(ع) روشنگر راه می شود. بنابر این، کسانی که دنبال مسیر هدایت هستند وارد این جریان می شوند و میلیون ها انسان از هر نقطه از این کره خاکی حتی اگر مسلمان هم نباشند در پیاده روی اربعین حضور می یابند.

 

این حضور گسترده فارغ از ملیت، قومیت، نژاد و مذاهب مختلف نشان از کدام کارکرد عاشورا است که در قالب زیارت اربعین ظهور و بروز یافته است؟

 

کشش خاصی در این ماجرا وجود دارد. شاید این ابیات بهترین وصف باشد:

تا که از جانب معشوق نباشد کششی/کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد

 

آن کشش وجود مقدس امام حسین(ع) است که غوغا می کند. خداوند این کشش را در وجود افراد قرار داده است و آنها این نور را دیده اند. مدت ها بود که فطرت شان به دنبال آن نور می گشت و اکنون تابش نور را در این زیارت یافته اند، در نتیجه هر ساله شاهد حضور قوی تر مردم از سراسر دنیا در پیاده روی اربعین هستیم.

 

آیا می توان این جریان را چراغی هم راستا با مسیر ظهور حضرت حجت(عج) دانست؟

 

بله، در روایات داریم که جریان ظهور امام عصر(عج) با اربعین به دنیا معرفی می شود، این معلوم می کند که آن مصباح الهدی و سفینه النجاه بودن در عین داشتن آغاز، پایانی هم دارد، یعنی به جایی متصل می شود. پس این چراغ حتما پرنورتر از همیشه خواهد بود تا آن هدف و مقصود را شاهد باشیم.

 

با توجه به اهمیت وجود وحدت میان مسلمانان، به نظرتان زیارت اربعین چه قدر می تواند در این عرصه نقش داشته باشد؟

 

قطعا این پیاده روی نقشی مهم در وحدت پیروان ادیان و مذاهب دارد به ویژه که رسانه های دنیا چندان مایل نیستند که در این مورد صحبت کنند و بیشتر ضد این جریان تبلیغ می کنند تا بین مسلمانان تفرقه بیفتد.

 

 شاید اولین جریان که تبلیغات مسموم علیه حضور میلیونی در اربعین را ایجاد کرد روزنامه  گاردین بود که در سال 2015 مطلبی را علیه جوانان ایرانیِ زائر اربعین منتشر کرد؛ با این تفکرات بود که تبلیغات مسمومی را علیه زائران ایرانی اربعین به راه انداختند. بعد از گاردین بلافاصله روزنامه «الشرق الاوسط» نیز عناوین کذب و افتراء را تیتر کردند اما مردم عراق بیدار بودند و به دفتر این روزنامه در بغداد حمله و آن را کاملا تخریب کردند و از بین بردند و مجموعه این روزنامه از بغداد خارج شده و دیگر اجازه حضور به آنها را ندادند. شعار مردم عراق این بود که چرا به زائران اربعین جسارت می کنید؟

 

 از تمامی این اتفاقات می توانیم این نتیجه را بگیریم که دشمن از وحدت میان مسلمانان ترسیده و زیارت اربعین هم به خوبی توانسته در راستای تحقق این وحدت منسجم موثر باشد.

 

قیام عاشورا و نهضت امام حسین(ع) چه تصویری از فطرت انسانی را به نمایش می گذارد که هر ساله مردم با حضور در زیارت اربعین به آن لبیک می گویند؟ 

 

امام حسین(ع) مسیر مستقیم را نشان داد و به دنبال اصلاح گری بود. اصلاح گر خطوط و انحرافات را نشان می دهد، عیب ها را نشان می دهد و بعد به بازگشت به مسیر حقیقت دعوت می کند.

 

امام حسین(ع) هم به دنبال اصلاح گری در جامعه بود ولو اینکه در این اصلاح گری جانش فدا و قربانی شود. مسیر امام حسین(ع) نورِ نَیِری برای همه عالم شد. اینگونه بود که «گاندی» عنوان کرد: افکار من این است که الگویی باید پیدا کنم که این الگو بتواند مسیر و حق را به من نشان دهد و این خصوصیات را در یک جا پیدا کردم و ان مسیر حسین(ع) امام شیعیان بود و من با استعانت از حسین(ع)، قیام مردم هند را به اینجا رساندم.

 

بنابراین امام حسین(ع)، فطرت پاک انسانی را بیدار کرد تا در برابر ظلم بایستد.

 

پیاده روی اربعین حسینی که در عین آرامش و صلح و امنیت انجام می شود چه کارکردهایی در حوزه مقابله با اسلام هراسی دارد؟

 

این پیاده روی در واقع خط بطلان بر آن چیزی است که مستکبران جهان در پی آن اند. تکریم و پذیرایی زوار در بین راه کاری است که از سوی دولت ها انجام نمی شود، همین رویکرد از سوی مسلمانان کافی است تا سایرین نگاهشان تغییر کند. این پذیرایی دولتی نیست بلکه قیام عمومی برای استقبال از زائران حسینی است و به اندازه ای اهمیت دارد که مردم عراق این شعار را سر می دهند که شرف ما خدمت به زائران امام حسین(ع) است.

 

چند سال قبل در جریان پیاده روی اربعین پنج جوان را دیدم که دو تن فرانسوی، دو نفر سوئدی و یک نفر از آنها اهل بلژیک بود. سوال کردم که چه طور شما که از کشورها مختلفی هم هستید به اینجا آمدید؟ گفتند: حسین بن علی(ع) بین ما وحدت ایجاد می کند.

 

این تاثیرات عینی و عملی پیاده روی اربعین است که به معنای واقعی کلمه، وحدت را به نمایش می گذارد و مردم از هر قشر، صنف و کشوری برای حضور در این پیاده روی حاضر می شوند، از سوی دیگر وجه بین المللی آن رساندن پیام اسلام راستین به گوش جهانیان است.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی پیاده روی اربعین اربعین کربلای معلی مرز مهران مجلس زائران اربعین حسینی کربلا راهپیمایی اربعین حسینی اردبیل سبک زندگی حسینی پیاده روی اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۲۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام سید احمد علم الهدی روز شنبه در مراسم اجتماع صادقیون در حرم مطهر رضوی افزود: از وجود اقدس امام صادق(ع) نقل شده که فرمود «هرکس برای درک ظلمی که بر ما رفت، تلاش نکند و بر آن نکوشد، شریک همان ظالمی است که در مقابل ما عمل کرده است» این حدیث راوی اهمیت این شناخت است.

طبق آنچه ایرنا روایت کرده، وی ادامه داد: شهرت اصلی امام صادق(ع) در میان ائمه اطهار(ع) به علم، دانش و تربیت اصحاب و شاگردان است اما آن‌چه باید در روز شهادت ایشان بیش از پیش موردتوجه قرار بگیرد، مظلومیت این امام همام و فلسفه مظلومیت ایشان است. باید بدانیم دلیل مظلومیت امام صادق(ع) چه بود و اساساً چرا حضرت تا این اندازه با برخورد قهری، سلبی و جنایتکارانه حاکمیت وقت رو به رو می‌شد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: همه باید بدانند که این ظلم به‌طور انحصاری بر امام صادق(ع) روا داشته می‌شد و سایر علمای بلاد اسلامی نه تنها موردظلم نبودند بلکه از طرف حاکمیت منصور دوانیقی ملعون حمایت می‌شدند. این ظلم هم محدود به خوراندن زهر و شهادت حضرت نیست بلکه مربوط به تلاش مستمر و مداوم بنی‌عباس برای سرکوب و تحقیر جریان تشیع است که در طول سالیان دراز دنبال شد.

علم الهدی افزود: اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد اما آنها می دانستند که اصل امامت تشکیل نظام رهبری و تشکیلات و حکومت است.

وی ادامه داد: نه تعلیم دین، نه تربیت شاگرد و نه آموزش علوم طبیعی هیچ کدام علت اصلی مظلومیت حضرت نیست. امام صادق(ع) فقط یک عالم نبود که عده‌ای دورشان را بگیرند و فقط علوم دین را فرا بگیرند. امام صادق(ع) در مقام حجت بالغه الهی ادعای امامت داشت و این ادعا از نظر دستگاه حاکم به عنوان یک آفت قطعی در برابر استمرار قدرت و حکومت آنها به شمار می‌رفت و اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان این که تحقق امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار(ع) بوده است گفت: امام فقط شاگردپرور و عالم نیست و عمده وظیفه امام به این است که در پیشامد شرایط و موقعیت ها، یک نظام حاکمیتی تشکیل بدهد و به موازات امامت مرامی، امامت سیاسی جامعه را هم به دست بگیرد.

علم الهدی افزود: سرچشمه همه مظالمی که در حق اهل بیت(ع) روا داشته شد، همین اعتقاد به امامت سیاسی بود. به‌خاطر همین موضوع بود که علی‌ابن ابی‌طالب(ع) را در محراب، حسین ابن‌علی(ع) را در گودی قتلگاه و سایر امامان معصوم را هرکدام در یک مقام به شهادت رساندند و در طول حیات بابرکتشان نیز انواع و اقسام جنایت‌ها را درحق آن ها و پیروانشان روا داشتند.

وی ادامه داد: امامت سیاسی دشمن دارد. دشمنی که یک زمان حتی در مسجد شمشیر بر فرق ولی خدا می‌زند، یک زمان با اسب بر پیکر امام شهید می‌تازد و یک زمان نیز همچون منصور دوانیقی ملعون، امام صادق(ع) را با دست بسته و لباس خانه در خیابان پشت اسب می‌کشاند و امروز هم دشمنان دین این‌چنین هستند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902729

دیگر خبرها

  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • هرگونه صدور ویزا برای اربعین باید در خارج از استان خوزستان باشد
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • تداوم ورود موتورسیکلت‌‌ به داخل پیاده‌راه فردوسی سنندج ‌
  • نخستین سوگواره بین المللی سفینة النجاة برگزار می‌شود
  • سوگواره بین المللی سفینة النجاة برگزار می شود
  • فیلم | تشییع شهید گمنام در ارتفاعات کوهپایه کرمان
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» منتشر شد